10 Julai 2011

Bengkel Jahitan Ke-5: Hampir Kena Tunda...

Alhamdulillah, bengkel kali ke-5, berjaya juga diadakan, walaupun sehari sebelum bengkel diadakan, beberapa peserta menelefon bertanyakan sama ada saya akan meneruskan juga kelas pada Sabtu 9 Julai? Sabtu 9 Julai bersamaan hari berlangsungnya perhimpunan Bersih di KL.

Setelah berbincang dengan suami, kami mengambil keputusan untuk meneruskan juga kelas menandangkan hanya seorang peserta sahaja dijangka tidak dapat hadir pada hari sabtu kerana kebetulan rumahnya berada di Setapak, KL. Lagi pun, sewa dewan telah dibayar sehari sebelumnya.

Kalaupun beliau datang, saya jangka beliau akan terperangkap dalam kesesakan jalan raya yang teruk. Saya sendiri, sewaktu dalam perjalanan dari Ijok ke TTDI, juga tersangkut di kawasan Damansara Damai. Nasib baik suami cepat sedar dan segera berpatah balik, melencong ke Jalan Lapangan Terbang, masuk ke Kota Damansara dan terus ke TTDI.

Manakala peserta lain tiada masalah kesesakan jalan kerana mereka tinggal di Kota Damansara atau Subang.

Pada hari Satu, jumlah peserta adalah 5 orang. Manakala pada hari Ahad, semua peserta hadir termasuk Puan Asmah dari Setapak, menjadikan jumlahnya 6 orang kesemuanya. Cuma beliau akan ganti kelas hari Sabtu yang tertinggal itu pada bengkel yang akan datang.

Berikut adalah suasana bengkel ke-5 di TTDI...
Tiada ulasan: